Wat is Squaredance!

Squaredance is een nieuwe uitdagende vorm van Westerndans. Men danst met vier paren tegelijk. Je wisselt voorddurend van partner. Dit maakt het extra leuk.De dans begint met opstellen in een vierkant, vandaar de naam. In tegenstelling tot linedance hoeft men de volgorde van de passen niet uit het hoofd te leren maar deze worden door de microfoon afgeroepen door een dansleider. Wat de muziek betreft is bijna alles mogelijk. Pittige rockmuziek, ballets, musicals, zelfs kerstliedjes, alles is wel eens overgezet op squaredancetempo. Squaredance is niet moeilijk te leren.  Wie eenmaal de basisfiguren kent kan overal probleemloos meedansen. Over de hele wereld zijn clubs te vinden.   Helaas hebben wij nog geen afdeling Squaredance. Wel wordt er tijdens de lessen zo nu en dan aandacht aan besteed. Bij voldoende belangstelling hopen wij dat daar een afdeling uit voortkomt.  

Wij zoeken muziek om zelf "singing calls" uit te voeren. Welke caller stopt er mee en doet zijn verzameling van de hand. Plaatjes, CD's of legaal verkregen MP3-files. Met tekstboekje, voorbeelden en variaties. Het zou voor ons een goede start zijn.

Alle informatie over squaredance is te vinden op http://www.dosado.com/ 

vanaf daar kan je ook naar squaredance in Nederland gaan.

Zeer fraai! : alle squaredansfiguren met kleine filmpjes en beschrijving, Engelstalig, komt uit Japan. Helaas niet meer beschikbaar op internet maar ik heb het nog wel op CD-ROM. Indien gewenst kan ik het opsturen. Ik doe er dan wat andere handige dingetjes bij om squaredance op de PC te oefenen. Heb je al wat voorkennis als je les gaat nemen. 

Minimaal systeem benodigd: Pentium 75MHz + 16 MB ram + CD-rom + geluidskaart + VGA kleurenscherm. Minimale software: Windows mediaplayer-2 of hoger, Word 97 of hoger en Internet browser. Geen prive-computer? Zoek contact met ons. Regelmatig hebben wij complete systemen "over" al vanaf EURO 25.-

terug