Matinee Musicale Dansant: Gezellige ouderwetse dansmiddag, Dansen op toppers van toen, Senioren DJ,  Disco voor ouderen, Heerlijk muziekfeestje, in zorgcentrum of verzorgingshuis. 

 

 

 

 

dansen voor senioren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: de dansleiders Frans en Chrstine van dansclub Power of Love

Volgende Matinee Musicale bij U in het tehuis?

Als u geen muziek hoort kunt u hier klikken

De bewoners zitten al lang van te voren te wachten in de ontmoetingszaal. Frans rolt het wagentje met de muziekspullen naar binnen. De boxen worden aangesloten, de show gaat beginnen. De eerste foxtrot klinkt door de zaal. Frans en zijn danspartner Christine geven het goede voorbeeld en dansen een stukje voor. Frans en Christine vragen nu ook bewoners ten dans. Al snel wordt de dansvloer gevuld en is het een levendige boel. Dacht je dat senioren niet kunnen dansen, jawel hoor, dansen verleer je nooit, al is het maar een basispas. Andere ritmes zoals Engelse wals en Tango tovert Frans uit zijn laptop. Ja zelfs een Rock 'n Rol wordt gedanst.  Niet meer zo wild als vroeger maar ze doen het toch maar. En wat dacht je van krakers zoals 

The Locomotion - Little Eva, He'll Have To Go - Jim Reeves, Spiegelbeeld - Willleke Alberti, Corinna - Ray Peterson, Ramona - Bluediamonds, Loesje - The Remblers, Peter - Sweet Sixteen, Us Pake sien klok - WIersma, Zwei kleine Italiener - Conny Froboess, Fietsbelfoxtrot - Max van Praag,  Katinga - De Spelbrekers, Tulpen uit Amsterdam - Herman Emmink, Twee reebruine ogen - De Selveras, Sophietje, Living Doll, In The Mood,  Spring maar achhterop,  Zoek de Zon Op,  Grootvaders Klok, Brandend zand, De Postkoets - De Selveras

 Die komen allemaal voorbij op Matinee Musicale Dansant. Voordat je het weet is de gezellige dansmiddag weer voorbij. Er wordt nog wat nagepraat onder het genot van een kop koffie. Iedereen bedankt Frans en Christine en men kijkt al weer uit naar de volgende dansmiddag.  Een korte impressie zoals menige dansmiddag verloopt.

Ons doel is de bewoners te actief laten genieten van zang en dans. Veel activiteiten in zorgcentra worden zittend ondergaan. Bij een Matinee Musicale doen de bewoners actief mee en genieten ze van de zeer herkenbare muziek.  Iedereen heeft toch vroeger dansles gehad, dat verleer je nooit ! 

Wij zijn een dansclub en oefenen elke week in Vlijmen-dorp. Wij hebben een nieuw concept ontwikkeld waarbij we senioren laten dansen en in beweging krijgen. Met onze meeneembare muziekinstallatie trekken wij het hele land door. Wij draaien alles van Rock 'n Roll tot Paso-Double, Valeta of Engelse wals. Alle bekende dansen zitten in ons bestand. De muziekcentrale heeft maar een klein plekje nodig zodat een groot gedeelte van de dansvloer kan worden benut. Er liggen geen losse decoratiestukken op de vloer met het gevaar van val-incidenten. Op al onze muziek kan een dans uitgevoerd worden. Dus geen nummers van "het is net geen cha-cha, net geen foxtrot, het lijkt op ......" Meestal kondigen wij aan welke dans er op past. Wij draaien de dansen netjes in groepjes, dus b.v. 3 x een quickstep achter elkaar, 3 x een cha-cha, enz.

Een Matinee Musicale is meestal 's-middags van twee tot vier. Andere tijden kan ook. Het is mogelijk verzoekjes in te dienen die je kan aanstrepen uit een omvangrijke lijst

Een Matinee Musicale Dansant is pas goed geslaagd als er een paar  assistenten helpen. Deze dansen dan samen met de cliŽnten. Per Matinee is er plaats voor 6 Š 7 personen. Dat kunnen b.v. leden zijn van een locale dansschool maar ook studenten die een opleiding volgen in de zorg is prima. Behalve het dansen met de bewoners kunnen ze ook de koffie en de hapjes serveren en komt jong en oud met elkaar in contact. Wie gebonden is aan een rolstoel kan natuurlijk ook zo een muzikaal ritje over de dansvloer maken. 

Enkele opmerkingen van de deelnemers zijn o.a. :Wat een leuke muziek hebben jullie en gelukkig niet te hard geluid, Heerlijk zeg, het was 10 jaar geleden dat ik voor het laatst heb gedanst, Ik heb genoten van jullie Matinee.

Wij treden gratis op, U betaalt alleen de kosten van het vervoer. Bij ver uit de buurt van Den Bosch is het handig als wij bij U een warme maaltijd kunnen nuttigen, Wij gaan dan 's-avonds na file-tijd weer naar huis.  Reserveren kan via info (a) stijldansclub.nl   Vervang (a) door een @ en laat de spaties weg.

 Klik op de foto's voor een vergroting.

Kijk ook naar  VIDEO1   VIDEO2

Terug naar indexpagina      

hit counter