Om alles in goede banen te leiden zijn er helaas een aantal eenvoudige regels nodig waarmee U te maken krijgt als U bij ons gaat lessen.

 

* Het lidmaatschap wordt telkens voor een geheel seizoen aangegaan .

 

* U betaalt de contributie bij Uw eerste of tweede bijeenkomst

 

* Noodzakelijkerwijs zal de contributie zo nu en dan naar boven of naar beneden aangepast worden met de prijsindex.

 

* Restitutie bij beŽindiging terwijl het seizoen nog loopt is niet mogelijk. Ook niet bij ziekte,verhuizing, overlijden, etc. Wij plannen en betalen onze onkosten ook vooruit/ Wij zijn een laaggeprijsde amateur dansclub en het werk met bijkomende onkosten weegt daar niet tegen op

 

* Als er wat wordt uitgelegd, een mededeling wordt gedaan of een figuur wordt voorgedaan luister dan aandachtig in plaats van met U buurvrouw te onderhouden. Het gevolg is dat de uitleg opnieuw moet en dat alles dan langer duurt.

 

* Hinder elkaar niet tijdens het dansen, vuistregel minimaal een meter afstand bewaren van U mededanser. (geld natuurlijk niet voor een enkele parendans)

 

* Ga ons niet dwingen om een bepaalde dans te leren die u ergens anders heeft gezien. Wij hebben de lessen voorbereid en afwijking van het programma is erg lastig.

 

* Het is verboden om tijdens de les muziekdragers, CDís, USB-sleutels, bandjes of wat dan ook te ruilen, te verkopen of weg te geven. Dit is in strijd met de BUMA en U riskeert een flinke boete.

 

* Blijf niet zo maar weg als U geen zin heeft, verkouden bent, moet oppassen, naar een verjaardag, bezoek familie of wat dan ook. Het missen van een les betekent vaak dat een bepaald figuur de volgende les herhaald moet worden hetgeen zeer storend is voor Uw mededansers die het al kennen. Een jaar van te voren weet U al de datums van de bijeenkomsten. Dus oppassen, verjaardag, auto naar APK, enz. hoeft geen excuus te zijn.

 

* Als verhindering beslist niet te voorkomen is maak dan even een afspraak voor een inhaalles. Wij zullen zorgen dat het lesprogramma aangepast wordt.

 

* Het is niet toegestaan om ons lesmateriaal te gebruiken of te kopiŽren ten behoeve van een andere dansclub. U kunt zelf een lidmaatschap aangaan met de diverse workshops die in het land gegeven worden. Zo leert U als eerste de nieuwe dansen. Voor muziek kunt U niet bij ons terecht maar kunt u beter een legaal abonnement nemen op de workshop-CDís van diverse landelijke organisaties.

 

* Draag geen aanstoot gevende kleding, te veel bloot, alleen beha, te korte rok of broek, versleten spijkerbroek, etc. U bent op countrydansles dus countrykleding of cowboykleding met een enkele indianeninvloed is leuk. Dagelijkse kleding die er netjes uitziet en waarin U makkelijk beweegt is ook goed. Bij de stijldansles daagt U natuurlijk ook passende danskleding. Een rokkostuum is echt niet nodig !

 

* Geen eigen consumpties meenemen, ook geen (spa)-water, sportwater, bidons, o.i.d. Deopbrengst van consumpties aan de bar worden mede gebruikt om de dansruimte te onderhouden. De prijzen zijn op buurthuisniveau dus daar hoeft u het niet om te doen. Een enkel tussendoortje b.v. krentenbol, als u daar behoefte aan heeft, mag wel.

 

* Wij hebben een lief-en-leed-pot. Bij bijzondere gelegenheden, jubilea, rouw, etc. wordt hieruit een attentie betaald. Een van de leden houdt dit bij en zorgt dat de inhoud op pijl blijft door bij elk lid een vast bedrag te vragen.Mocht een attentie duurder uitvallen en de pot op een negatief sado uitkomen dan wordt het verschil gezamenlijk door de dansleden bijgepast. Als het saldo weer te veel zakt vragen wij aan een ieder een bijdrage van 2 euro.

 

* Deelname aan de lessen is geheel voor eigen risico. Als hoewel dansen een ongevaarlijke sport is zijn we niet aansprakelijk voor schade of gevolgschade van welke aard dan ook. Evenmin voor verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, voertuigen, etc. U kunt altijd zelf een passende verzekering afsluiten bij een bank of verzekeringskantoor.

 

* Wanneer wij deelnemen aan een evenement waarbij de dansclub naar buiten treedt verwachten wij dat de leden enthousiast meedoen. Wie belooft te komen en zich daarvoor opgeeft dient ook daadwerkelijk te komen. Ben je verhinderd dan zorg je zelf voor een vervanger en geef je dit aan de leiding door. Het zelfde geldt ook voor evenementen waarbij wij investeringen moeten doen, b.v. huur dansruimte, vervoer, aankoop en onderhoud cdís en apparatuur en waarvoor wij dus noodzakelijkerwijze entreegeld moeten vragen ter bestrijding van de onkosten. Als iedereen zomaar wegblijft en niet meedoet moet er geld bij met als gevolg dat we deze evenementen niet meer kunnen organiseren. Je weet lang genoeg van te voren als er wat te doen is dus je eigen club waar je lid van bent gaat voor. U heeft geen idee wat het werkelijk kost om jullie wekelijks te laten dansen. Val ons dan ook niet steeds lastig met vragen over gratis busreizen, diners, buffetten, e.d. Wij willen dit best organiseren maar betaling vooraf!

 

* In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist het bestuur.