kniplustige buren

Heesters en coniferen op de Borredreef in Vlijmen

5 mei 2012 

Vanndag hebben de buren netjes gevraagd of ze van de begroeiing in mijn tuin wat mogen wegknippen omdat ze vinden dat het te groot wordt. Als men het netjes vraagt is het natuurlijk geen enkele probleem. Zowel in de voortuin als in de achtertuin zijn de takjes die over de erfgrens heen hangen afgeknipt en afgevoerd. De heester aan de straatkant is weer netjes in model.

Verder is het probleem van de 24/7 ratelstoring op alle kortegolffrequenties besproken. Welk apparaat de boosdoener is is men nog niet achter. Een voor een de groepen uitschakelen is een eenvoudige manier om het te lokaliseren maar het bezwaar is dat men soms bepaalde apparaten opnieuw moet opstarten of de klok gelijk zetten. Afgesproken is dat men binnen een maand er wat aan gaat doen. Op de kamer van de kinderen zou heel wat digitale apparatuur staan maar de oorzaak kan ook een simpel slecht werkend telefoonopladertje zijn.

11-5-2012 

Vandaag een Homeplug (internet via het stopcontact) ontdekt op een niet te verwachten adres. Vermoedelijk ge´nstalleerd door KPN Telecom omdat men er TV op kijkt. Op 15 mei heb ik deze homeplug gratis vervangen door een internet cad kabel. Het is nu ruim 85 pct rustiger op de diverse frequenties. Blijft nog over een 100 Hz bromtoon met harmonischen om de 500 Khz. Het lijkt als of er een videosignaal in deze brom hoorbaar is omdat het zo nu en dan veranderd van geluid en intensiteit. De moderne platte TV's zijn soms flinke stoorbronnen, maar een goedkoop of kapot telefoonopladertje of een Chineese lichtdimmer uit de bouwmarkt kan ook het probleem zijn. Het is meestal in de avond.  

Terug naar index-pagina