De PA0FMY Sprekende Bingo-Computer

 

Het nieuwe sprekende bingoapparaat. 

Werkt op basis van een Arduino microcomputer. 90 lampjes geven de getrokken getallen aan. Het laatste getrokken getal komt op de zaaldisplay

 

 

Het toestel in aanbouw.

Het getrokken getal wordt luid en duidelijk omgeroepen via vier krachtige speakers.

De bedrading in de console

89 lampjes aansluiten is een hele bos draad. Hier zie je de centrale printplaat, de drie decoders voor de lampjes, de processor en een spanningsregelaar zodat (bijna) elke gelijksspanningsbron probleems loos kan worden aangesloten.

   
Het display voor in de zaal

Het display heeft twee 7 sementcijfers ter grootte van een A4 blad. De heldere lampjes zorgen voor een goede leesbaarheid tot achter in de zaal.  Niet maar vragen wat was het laatste bingogetal, je kan het op het grote display zien

 

Bingo-apparaat in actie.

De foto is al eerder gemaakt en een primitieve computer stuurde het grote display. Het spel in natuurlijk het zelfde maar nu met spraakuitgifte en een modernere processor.

Het apparaat is te huur 25 euro par avond of weekeinde. U zorgt zelf voor bingolopten, Kan 75 of 90 systeem zijn. Reserveren via:

                              

Gezelligheidsverenigingen, ouderenbonden, verzorgingstehuizen, vrouwengildes, damesclubs, soos, buurthuis, enz., enz. kunnen het bingoapparaat met begeleiding reserveren via (Achter fph staat een punt!)  U kunt dan tevens gebruik maken van een omroepinstallatie en onze gezellige (achtergrond)muziek.  

 

Terug